15:00

Frövi IK

Referat: Lillån FK - Frövi IK

Tre poäng in på kontot
Frövi IK vinner bortamatchen mot Lillån FK med 4-0. Matchen som spelades på Lillåvallensgräsplan började lite trevande från båda lagen och inga riktigt heta chanser första tio. I minut 11 slår Eliott en crossboll mot Runa som kommer fri med målvakt men målvakt vinner duellen och i andra våg finns Kevin i ett bra läge men bollen går förbi med någon meter annars väldigt bra målchans läge. I minut 14 gör vi ett bolltapp på mitten som medför en snabb omställning för Lillån som avslutas med ett skott som Ludde räddar säkert. Lillån får ett nytt omställningsläge i minut 18 men Frövis backlinje reder ut situationen. I minut 18 får Kevin ett bra skottläge och trycker iväg en vänsterbössa som hemmalagets målvakt räddar. Minuten senare gör Lillån ett vänsterinlägg men Ludde är med och greppar säkert. I minut 20 spelar Ili til Erik som, från vänsterkanten, lyfter in bollen i boxen där Kevin finns, Kevin får till ett skott men målvakt räddar. I minut 22 testar Lillån ett skott men boll en bit över ribban. Runa kommer med fart in i boxen i spelminut 23 och är nära att få till en målchans med hemmalaget reder ut. I minut 24 spelar Lillån till sig två hörnor där det blir lite tilltrasslat framför mål vid hörna nr 2 men FIK reder ut stormen. I spelminut 27 pressar vi Lillån som tvingas göra ett farligt bakåtpass som medför att Runa vinner bollen i duell med målvakt och placerar bollen i nät och FIK leder med 0-1. I minut 30 spelar vi till oss en hörna från höger som medför ett inlägg från Jonas som Calle möter med pannan och bollen sitter säkert i målvakts högra hörn, ledning FIK 0-2. Två minuter senare har Erik smitit upp i boxen och får med sig en hörna som blir resultatlös. Lillån spelar till sig två hörnor i minut 36 och 38 men båda blir resultatlösa. I minut 39 får Johannes bollen en bit utanför Lillåns straffområde och trycker iväg en högerbössa som går i mål och FIK utökar sin ledning till 0-3. I minut 41 gör vi en snabb omställning där vi är nära att få till en farlighet men målvakt rusar ut och hinner precis före Runa. Det blir inga fler chanser i första utan ledning FIK i paus med tre mål mot noll.
Direkt i andra halvleks inledning tacklas Kevin fult men ingen signal från domaren och matchen blir fulare i andra halvlek och det borde nog ha dragits några gula kort från domare Salko men det kom aldrig några. I spelmint 49 spelar Johannes fram Runa som bredsidar bollen mot mål men målvakt gör en bra räddning. I minut 52 kommer finns Runa i boxens högra sida och får bollen, tittar upp och placerar bollen i bortre hörnet men linjedomaren vinkar då offside. Lillån testar ett skott i minut 53 som inte är några problem för Ludde att rädda. I minut 54 tacklar en hemmaspelare Ili fullt och kommer med dobbarna före på båda fötterna och FIK får frispark men borde ha varit minst varning och kanske tom rött. Frisparken lyfts in i boxen och Kevin får ett bra skottläge men inget mål. I minut 57 lyfter Ili bollen mot Kevin som får ett friläge men linjedomaren vinkar för en offside men i verkligheten var Kevin minst 3m på rätt sida men så är det ibland på en fotbollsmatch. I nästa spelminut gör Wille A en fin instickare som medför skottläge för Kevin som målvakt räddar och FIK får med sig en hörna som medför nickläge för Johannes men bollen täcks och FIK får med sig en ny hörna. Hörnan slås mot Wille M som nicktouchar bollen mot bortre men Lillån lyckas få bort bollen. I minut 61 kommer Runa in i boxen och testar ett skott som målvakt räddar till hörna. Erik kommer med fart i minut 67 och drar en back med en fin dribbling och spelar sedan in bollen i boxen där det blir farligt men inget FIK-mål. I minut 70 gör Ili en instickare som medför att Elias kommer in i boxen och testar ett vänsterskott som målvakt räddar. I minut 72 slår Anton en crossboll mot Elias men målvakt är med och rusar ut och hinner i sista sekund avvärja ett bra FIK-läge. I minut 76 lyfter Lillån in en frispark i Frövis box men Ludde är alert och greppar bollen. I minut 77 slår Johannes en instickare mot Kevin med målvakt vinner duellen. I minut 78 rusar Anton fram på högerkanten och fälls med följd att FIK får frispark. Ili slår frisparken in i boxen och det blir farligt men hemmalaget reder ut till hörna som sedan blir resultatlös. Oscar spelar till Manuel i minut 81 och FIK skapar ett farligt läge men Lillån rensar bort. I minut 83 spelar Runa fram Kevin som säkert sätter 0-4 i duell mot utrusande målvakt. I minut 84 gör Holmen en fin instickare mot Runa men Lillån avvärjer ett bra FIK-läge. I minut 87 kommer Oscar in i boxens högra sida och passar vidare till Holmen som säkert placerar bollen i nät men då kommer det en signal för offside. Minuten senare lyfter Lillån in bollen i Frövis box men Calle är säker och nickar bort bollen. Det blir inga fler mål i matchen utan FIK vinner rättvist med klara 4-0.